3.5 Ethanolfremstilling i DK 2

Gæringsforsøg:

[nonmember]Denne side viser et forsøg med gæringsprocesser [/nonmember]

[member]

I ca. 4 liter varmt vand opløses 800 g sukker. Når det er afkølet, tilsættes 60-70 g smuldret bagegær (gærcellerne slås ihjel, hvis vandet er for varmt) samt et par knivspidse gærnæringssalt (diammoniumhydrogenfosfat).

Beholderen forsynes med en prop med et hul, et glasrør og en gummislange. Gummislangen anbringes under vand, således at den dannede luftart kan slippe ud, og atmosfærisk luft ikke kan slippe ind og forstyrre gæringsprocessen.

For at undersøge den dannede luftart bobler vi gassen gennem CO2 -indikator på rød form. Vi ser, at indikatoren ret hurtigt skifter farve fra rød til gul, som tegn på at der er dannet kuldioxid (CO2) ved gæringsprocessen.

Beholderen anbringes varmt (30-35 °C), indtil gæringsprocessen stopper af sig selv efter 10-14 dage.

gæringsdunk

[/member]