2.1 Sukker – og gær

I det moderne køkken bager vi brød, og vi henter gæren, melet og sukkeret i den nærliggende biks, der handler med sådan noget.

Nogen bruger gær og sukker til at brygge øl eller vin på.

Måske tror du, at det er noget forholdsvist nyt, men det har faktisk været sådan i årtusinder – altså ikke dét med den nærliggende biks – men at mennesket har arbejdet på – og stadig vil fortsætte med at udvikle på – at bruge gær til at gøre ting mere spiselige, lækre og spændende. Vi har brug for det, hvis vi som race bliver ved med at yngle sådan… Vi er måske ved at nå grænsen for, hvad mutter jord kan brødføde – i hvert fald med den nuværende måde at tænke fødevareproduktion på.

Når Noma i Kbh. kan servere skind fra gammel mælk som en delikatesse – så er der håb forude…

– Og hvor kommer sukkeret forresten fra? Hvor får den lille biks på hjørnet det fra? Er der snart mere tilbage?